пятница, 9 ноября 2018 г.

Театр як свято для душі

   Іноді починаєш "заздрити" учням першого класу Нової української школи: "Чому в нашому дитинстві  робочі тижні вчителі не перетворювали в справжній калейдоскоп відкриттів?"
   Після активного, насиченого тижня "Ігри" наших першачків чекала наступна дивовижна
 тема -"Театр".
                                   

 Бєлоусова Т.М. вирішила розпочати її по-особливому: вона запросила дітей до  місцевого Будинку культури. Ми давно вже переконались, що тут кожна людина може відчути душевний спокій, отримати задоволення від перебування у цьому закладі. Прекрасний ремонт, нові крісла, чудова сцена - все це створює особливу атмосферу затишку, домашнього тепла, залишає у спогадах особливі відчуття. Тому не втомлюємось  дякувати голові сільської ради, Крутюку С.І., за сприяння в створенні такого культурного осередка - справжнього храму мистецтв.
  Зайшовши до Будинку культури, учні першого класу  притихли в очікуванні дива. Таїса Миколаївна розповіла дітям про театр як вид мистецтва, атрибути, пов'язані з ним. Діти мали можливість побачити і сцену, і завісу, і глядацьку залу. А потім їм було поставлене проблемне питання: "Чому люди ходять до театру? " Відповісти на нього потрібно було по завершенню  вистави. Першачкам запропонували назвати, які вони знають види театрів і здогадатися, який з них їм зараз покажуть. "Ляльковий театр, театр балету, музичний театр",-вигукували діти. Ніхто не очікував, що для них учні 11 класу приготували виставу театру тіней. 
   Діти захоплено спостерігали, як своїми тілами, рухами актори доносили до глядача зміст вистави. Емоції переповнювали маленьких театралів.


   А потім одинадцятикласники запропонували групі першокласників створити свої невеличкі тіньові сцени. Група дівчаток, під керівництвом випускників, показала картину "Човникова прогулянка річкою", а хлопці- "Види спорту". Вони демонстрували своїми рухами боксерів, лижників, гімнастів тощо. Насміялися, настрибалися й отримали задоволення. 

    Наостанок всіх запросили до кінотеатру. Важкий екран змінив декорації. Герої мультфільму "Котигорошко" запросили дітей у світ цікавих мандрівок та пригод.

     А відповідь на питання, яке було поставлене на початку вистави, читалась в  очах дітей: вони були щасливими, зачарованими, враженими, задоволеними. Мабуть, для цього люди й ходять до театру, щоб будні перетворювати на справжнє свято душі. 




P.S. Учні нашої школи є постійними відвідувачами Будинку культури. 
Завдяки Бачевській О.Я. , яка створює особливий затишок у закладі, та Статівці Катерині, яка організовує перегляд фільмів, створює декорації, наші діти мають можливість гармонійно, різнобічно розвиватись, отримувати душевну насолоду.










Комментариев нет:

Отправить комментарий